Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

*♥Wedding BFF♥*

27 mei yg lalu sy telah mghadiri wedding bff sy..warrhggg...Alhamdulillah smpai da jdoh die..hehe..Bkn main lg die dlu xnk kawin la,last2 antra kwn2 kami die yg kawin dlu...yelah dlu msa skolah dia siap ckp lg,aku nk tgk antra kita berlima ni sape kawin dlu..hahha...mmg lucu lau diingatkan zaman skolah dlu..mcm2..n kwn sy yg ni mmg nkal2 ckit..hehe..Alhamdulillah moga die bahagia bsma suaminya n dpt jd istri solehah..WAhhh so sweet tgk diaorang..thema wedding merah...bgus je wedding die..so simple..no pelamin..mmgla kta sbgai org islam sbnrnye pelamin 2 bknla adat kta..kan..nt wedding sy bsama arjuna sy pon nk wat simple mcm 2 je.(^__^).k..xgna ckp byk..enjoy my pic below,bff aku ckp jgn upload gmbo2 ni kat fb,tp xpela sy upload kat blog,xpe kan cyg..haha..but ckit je dpat snap coz sy dtg pon da ptg..uhuk..xpela..hehe...


huhu..purple vs red.hehe..pape pon my bff look so pretty..


Hidayatul Sakinah,Raja Normazeelah & me..hehe


Haa 2 dia..Moga kalian kekal hingga ke Jannah.amin..:)


Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

Tutorial: How To Make Cool Text Using Adobe Photoshop

Assalamualaikum all readers..Today as nk kgsi ngan korang cra utk buat cool text gna adobe photoshop.mcm kat bwh ni..k,utk pgetahuan korang as gna adobe cs5..k..lets see it..





1.     1.  After korang da bkak photoshop korang,firsty  korang kna go to file > new n  set kan spt dbwh,then klik OK :
Alamak trprint screen skali ngan cursor bulu aym..wakaka…




 
1.      2.  Pas2 korang kna set colour lak.ikot spt dbwh..klik kat.Paint Bucket Tool.Dan jgk korang kna set kan colour nye spt dlm red  circle yg as tjuk 2..nmpk idak??if xnmpk,zoom la cyg..:) 






1.   3.  Next,yg ni lak nk create text..so korang kna tkar colour text korang 2 putih dlu taw.lau xtau mane nk tkar colour utk text,tgk mcm red arrow 2 .Make sure ur  text center.tgk kat bwh..




 
1.     4.  OK.now kta nk wat effect kat text 2.,make sure anda brada dilayer yg btol,iaitu layer text.then u must klik filter > stylize > wind n klik ok je

1.     5.   After korang klik ok 2,akn kuo menda cam kat bwh ni..korang klik je ok..



1.    6.   Pas2 korang tekan CTRL+f  3 kali smpai jd cmni.


1.       7. Ok yg kat ats td 2 side kanan now side left pulak..korang ulang blk step 4 td tu method still lg wind tp direction nye tkar kpd left pulak tau.dah klik ok.tekan CTRL + f 3 kali lg smpai jd mcm kat bwh ni..:)


1.       8. Pas2 korang g kat image > image rotation > 90 cw mcm kat bwh 2.

9
1.    9.   Ok.skrg kdudukan layer korang menegak.jd kta nk wat wind kiri n kanan nye.ulang blk step no 4.smpai jd cm ni yek kgkawan..:)


1.       10. Ok.da selesai wat wind .pas2 change blk position die.go to image > image rotation > 90ccw.then korang klik kat type tool n plih colour yg korang nk utk text korang 2.tulis blk word yg sma.spt dbwh..:


1
1.     11.  Haa skrg g kat layer korang.CTRL + klik kat layer background n layer yg kdua 2 pas2 klik merge layers

1

1
1.     12.  After korang da merge layers tu,layer korang akn jd   cm kat bwh ni..:

1
1.      13.  Pas2 korang klik new layer.n klik visibility kat layer background n layer 1 (layer yg baru dibuat td).pastikan layer korang same mcm dlm red circle sy 2.



 1
1.       14. Then u oll klik kat gradient tool


1
1.      15. pas2 choose la colour gradient yg korang suke k..:)


1
1.  16. pas2 korang underline la mcm kat bwh 2..:


1.       17. It will looks like dis k..:)


1.     18.  Pas2 klik blk visibility layer korang 2..tgk kat red cirle sy 2..hehe



1
1.    19.   pas2 setkan blending mode korang kpd Overlay.Tadaaa,da siap..pas2 korang leh la decorate text 2 or mane2  ikot taste korang k..:)






1
1






Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

Cara Nak Buat Folder Lock..

Assalamualaikum w.b.t & Salam Satu malaysia...ari ni as nk kgsi tutorial cra nk wat folder lock..so simple...mgkin ade antra u olls da tau kan..hehe...k...simple sgt stepnye...so let cekidaut...
Di bawah ini adalah langkah untuk mencipta Folder Locker :
1)- Buat folder baru dan namakannya kepada Locker




2)- Muat turun atau copy kesemua kod dalam link di bawah
Download >>
Folder Locker Code
3)- Paste kan kesemua kod ke dalam fail Notepad
4)- Tukarkan “taip password anda di sini” kepada password anda sendiri :














 
5)- Kemudian save fail Notepad tadi, pilih nama fail mengikut nama kegemaran anda, dan di akhirnya tambahkan .bat (contohnya : folder-rahsia.bat)
6)- Hasilnya anda akan lihat dua fail yang telah anda cipta, folder dan fail BAT :
 



7)- Untuk kunci folder, anda hanya perlu Double klik pada fail BAT (Notepad), taip Y dan tekan ENTER





 

8)- Manakala untuk membuka folder yang telah anda kunci, Double klik fail BAT (Notepad), kemudian masukkan password anda dan tekan ENTER
 




Selesai!..kini anda boleh simpan segala data-data dan maklumat penting ke dalam Folder Rahsia yang telah anda cipta. Mudah kan? tanpa menggunakan sebarang perisian!
Selamat Mencuba!..:-)


Ni plak code utk folder lock 2 la.copy je n paste dlm note pad..save la..spya next time korang leh slalu gna..:).faham dlu step2 yg kat ats td 2 yea..:)

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%==taip password anda di sini goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End


Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

♥.::Let Change The Habits::♥...

Jom kita cuba amalkan...(^____^)


Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok


Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

~ FB Oh FB...RaMaInya Anak Dara PeraSan Cute kat Engkau...=.='

Klik.. klik.. klik..

Klikan mouse pada button-button yang terdapat dalam FB. Dunia hari ini agak mudah untuk mengenal manusia seluruh dunia. Hanya melayari FB.. dalam sehari kita mampu mengumpul ratusan kawan baru dan menyampaikan isi hati kepada ratusan orang (mengikut bilangan friend masing-masing).

Cuma, saya mula rasa ingin muntah apabila melihat anak-anak gadis kita yang :

1. Tidak menutup aurat, atau menutup aurat sebahagian sahaja, atau hanya menutup (tapi ketat..)

2. Bergaya dengan gaya yang kurang sopan, ada juga yang membuat isyarat lucah.. saja nak tunjuk sosial.

3. Perasan kiut.. rasa diri begitu anggun.. perasan muka macam korea.. sambil berkata dalam hati "Oh.. comelnya aku".. uwekk..




Entahlah.. mana pergi kehormatan mereka sebagai seorang "anak dara". Kalau nak berfacebook pun, agak-agakla sikit.

Pastu, mulalah kata "jangan jaga tepi kain orang", "ini peribadi saya.. You apa sebokk", "I tahu apa yang I buat..", "ni facebook I, kalau tak suka boleh blah.."

Manis tak ayat anak dara kalau macam ni? Bukan sekadar tak manis, bahkan meloyakan tekak.. kalau bising lagi, boleh muntah..

Ada juga yang kata "U tu laki.. mana tau hati perempuan".. Huh, anak dara juga perlu faham yang ramai lelaki dok meluat tengak gaye diorang yang tegedik-gedik dalam FB tu.

Apa yang saya luahkan secara santai di atas adalah serba-serbi suara hati yang belum terluah. Saya cuma ingin mengingatkan kepada para wanita supaya menjaga kehormatan mereka. Ramai yang ingin menonjolkan diri mereka di dalam FB dan suka "mengutip" kawan-kawan sebanyak mungkin.

Pernah saya bertanya kepada seorang adik, yang masih bersekolah menengah.. "Apa hobi kamu".. dia menjawab "berkawan.. cari kawan.. kawan seramai mungkin..". Erm.. dalam hati saya dapat mengagak, pastinya dia adalah peminat FB.

Ya, sifat ingin berkawan itu memang baik, tetapi ia menjadi buruk apabila "main hentam je pilih kawan". Kadangkala, kita asyik sibuk dengan FB mencari kawan, bertegur sapa, mengutuk orang dan sebagainya di dalam FB, tetapi adik beradik kita.. hubungan agak dingin.

Apatah lagi family..

Kita agak dingin dengan keluarga kita.. kerana kita lebih suka berkawan, mencari kawan dan mengumpulkan kawan sebanyak mungkin. Kenapa kita tidak "berkawan" dengan keluarga kita?

Kalau anda ingin mencari kawan sekalipun, pilihlah dengan siapa anda berkawan. Saya yakin, apabila seseorang tersebut secara "tiba-tiba" ingin berkawan dengan anda, sudah pasti ada udang di sebalik batu atau mee. Kenapa dia pilih anda?

Lalu, anda pun menjawab di dalam hati "Isy, ada orang nak kat saya la.. huhuhu, bestnya.. "

Kemudian, anda akan meletakkan@menukar gambar anda.. dengan gambar yang lebih cun.. Menarik.. ada iras-iras Korea lah kononnya. Kenapa ya? Selain Barat, Korea juga sedang hebat menjajah pemikiran! Ini kerana dunia hari ini sedar bahawa menjajah pemikiran jauh lebih menguntungkan daripada melakukan penjajahan..

Kawan oh kawan..

Sebagai anak dara, cuba anda fikirkan.. anda sangat berminat mengumpul setem. Album yang dibeli dirasakan paling cantik di dunia.. Di dalam hatinya berkata "album aku la paling lawa".

Lalu anda pun pergi ke pejabat pos.. dan bertanya "Pak Cik, saya nak beli setem.. lantakla setem apa yang ada.. saya ada RM 20.

Pak Cik pun bertanya "Setem yang ada di sini, biasa-biasa je.."

Anda menjawab "Lantak lah.. saya minat kumpul setem.. jadi saya akan kumpul sebanyak mungkin..

Anda terlupa album anda bukan besar sangat macam pejabat pos..

Erm, contoh ini agak lembut. Saya gunakan contoh yang kedua pula..

Anda sangat meminati serangga.. lalu anda pergi ke taman bunga untuk menangkap serangga..

Apa yang peliknya, anda "membalun" semua serangga yang ada di situ.. Anda tangkap sebanyak mungkin serangga yang ada.. antaranya lalat, langau, rama-rama, kelkatu, kumbang, lebah.. tebuan.. semut api, semut hitam, anai-anai.. dan segala mak nenek serangga yang ada di situ.

Apabila orang bertanya kehairanan.. "Kenapa tangkap semua serangga ni? Lalat pun nak tangkap juga?"

Anda menjawab "Saya memang meminati serangga, jadi saya akan tangkap sebanyak mungkin untuk diletakkan dalam sangkar saya.. "

Cuba fikirkan nasib anda dan FB anda pada masa depan. Cuba jadikan FB anda bermanfaat dan boleh membuahkan hasil.:)

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

::♥♥InDahNya CiPtaAn Yg Maha Esa::♥♥

The most beautiful God Creature dat i love to see it when i woke up early morning is Clouds..:) dats why i like to snap it...dats my hobby...awesome rite..

  dis pic taken at Pantai Pandak Chendering Terengganu..Nice view...Subhanaallah..:)

 Dis one also at Pantai Pandak Chendering...:) ..Cool..

  (^___^)

  Ni at Masjid Terapung Kuala Ibai..:)

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

.::♥U'all CoMpLeTe Me:♥...

Ini adalah En Ruslan Bin Ismail..Ayah sy yg trcinta,cikgu sy,ustaz sy n everything him to me...Proud to be ur doter babah...(^___*)

 Ini pula Puan Noraida Bt Yusof..Mama sy yg pling trhebat didunia...U are such a gud mom 4ever..N i alwys pray 4 u n babah...tengs 4 everythings...without u,i'm fo0l..:(

 Yeahhhh!!!!2 dia sy n my siblings...wakaka...look small among them rite..hehe...sy adalah ank sulong dr 5 siblings...3 boys n 2 girls inculde me..kiki...:) love u all brothers n sisters...

 hehe...haa..ni la kucing ksygn sy...ni boy tau...gemok sgt die ni..kuat mkn n pmalas..haha..pape pon sy syanggg sgt kucing sy n sy mmg ske kcing walopon alergik dgn kucing...Acuummmmm!!!!hahah..haa,i call he "awang"..hehe..nice name rite...

  haa...actually,i have 2 cat...dis is "kuning"...she is girl ok...sgt2 sopan kucing ni...xmcm awang yg sgt hyperaktif..hhehe...yg ni malu2 ckit...:)..sorry aksi agk mggairahkan..wakakak...

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

I'm NeW BloGger..(^___*)


Assalamualaikum...Saya blogger trbaru dcini.. seorang hamba Allah SWT, saya umat Rasulullah Sallallah 'Alaihiwasallam. Saya seorang wanita yang mempunyai nilai kasih syang yg tinggi trhadap makhluk Ciptaan Allah, hati yg mudah sensitif tapi tetap kuat dlm mjalani liku2 hidup yg pelbagai dugaan yg tlah sy tempuhi,.Alhamdulillah,sy sbenarnya baru brhijrah n telah trima Hidayah dr Allah utk tros menguatkan iman sy trhadapnye..Utk tros sujud kpd-Nya yg satu..SubhanaAllah..Sy brtuah krn masih dberi peluang utk brubah slame ni,byk lalai dg urusan dunia.Usaha sy skrg utk memantapkan lagi Ilmu dunia & yg paling penting Ilmu Akhirat..Impianku utk mjd Gadis Solehah,moga trcapai & sy sdg berusha....  i'm a friend to the kind hearted peoples, i'm a sister to my beloved sister and brothers. O Allah, please guide us through Your way. and Allah, I seek help from you, to give me "The Right Man at The Right Time" Ameen. "people makes mistakes, they're always in the phase of learning till the last breath" never forget the basic principle of life, do Sin, then Repent, till The Day comes. i welcome you with respects and joy.Dis is My Hijrah...Doakan sy...:)

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok