Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

◕‿◕TUTORIAL LIST FROM THE BEST BLOGGER◕‿◕

Assalamualaikum u'olls..:) Whatca doing rite now??hehe..Ok entry kali ni as juz nak tunjukkan senarai tutorial dari blogger yang terbaik,yang mana sesuai untuk newbie nak refer,so tade lah susah sangat nak cari kan..

Tutorial yang as senaraikan ini semuanya menjadi dan sangat bagus.So bolehla korang terjah blog diaorang ok!As pun refer pada blog-blog disini la untuk design blog sendiri..hehe..Really helpful..



JOM BINA BELOG
MARI BINA BLOG'S TUTORIAL
MISZ ATHIRAH'S TUTORIAL
INTAN NURUL FATEHA'TUTORIAL
SEMANIS EPAL9O'S TUTORIAL
WAN HAZEL'S TUTORIAL
AMALINA HO'S TUTORIAL
BLOG CIK NURFARAH'S TUTORIAL
CIKTOM'S TUTORIAL
DAYA THE SIXTH'S TUTORIAL
FIZ GRAPHICS'S TUTORIAL
SI BUDAK KURUS'S TUTORIAL
EDRIANAHAZELINA'S TUTORIAL
FAQIHAH HUSNI'S TUTORIAL
AMYLIA'S TUTORIAL
SESUCI KEJORA TUTORIAL
AZHAFIZAH'S (SI HATI MERAH JAMBU) TUTORIAL
D'YA MARSMELLOW TUTORIAL
BLURRR4EVABLURR TUTORIAL
AIENS STORY'TUTORIAL
NANA JOHARI'S TUTORIAL
NURUL CHUMEL'S TUTORIAL
MISS DURIAN'S RUNTUH TUTORIAL
KEMETOT CHOMELS'TUTORIAL
LYSSA FAIZUREEN TUTORIAL



Wokey guys,ini ajelah tutorial list yang as tau,mungkin ade lg berlambak kan yang blogger lain,(^__*)..Kalau nak banyak lagi,korang boleh je search sendiri,berlambak2 lagi tutorial..Ok Selamat Mencuba yea & Semoga Berjaya.Happy Berblogging..Kbai!!

p/s : I pon dalam proses lagi utk mencantikkan blog sendiri..hihi..(*____^)

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

Doa Munajat Untuk Rakyat Syria




بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله رب العلمين والصلاة والسلام على سيدنا محمد وعلى ءاله وصحبه أجمعين. اللهم انصر إخواننا المسلمين في سوريا يا رب العلمين اللهم انصرهم ولا تنصرعليهم وكن لهم ومعهم وقوهم اللهم عليك بمن يعذبونهم اللهم عليك بمن خانهم اللهم عليك بمن ظلمهم اللهم من أراد بهم شرا فكده في نحره واجعل تدميره في تدميره ومن أراد بهم خيرا فأعنه وأنصره وثبته يا أرهم الرحيم اللهم إن عبادك في حمص وفي حماة وفي إدلب وفي درعا قتلوا وذبحوا وطردوا من بيوتهم وديارهم وأبنائهم ودينهم فاللهم رد كيد على أعدائهم وبدد شملهم وفرق جمعهم وشتت كلمتهم وزلزل أقدامهم وأنزل عليهم غضبك وسخطك وأرسل عليهم ناز نزل من السماء وما خرج من الأرض اللهم كما نزعت الملك من مبارك وزين العابدين فأنزع الملك من بشار وكما قتلت القدافي فاقتل البشار يا ملك يوم الدين إياك نعبد وإياك نستعين فدمرهم تدميرا وتبرهم تتبيرا واجعلهم هباءا منثورا اللهم اجعل بشار الأسد هباءا منثورا وصلى الله على سيدنا محمد وعلى ءاله وصحبه أجمعين وسلام على المرسلين والحمد لله رب العلمين Maksud: dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. selawat dan salam ke atas junjungan besar Rasulullah s.a.w., keluarga serta sahabat-sahabat-Nya. ya Allah! bantulah saudara-saudara kami di Syria wahai Tuhan sekalian alam. Ya Allah! jadikanlah bantuan-Mu bersama-sama mereka. kuatkanlah mereka. ya Allah! hancurkanlah sesiapa yang menyeksa, mengkhianati dan menzalimi mereka. sesiapa yang mengkehendaki mereka dengan kejahatan, Engkau gagalkanlah perancangan mereka tetapi sekiranya mereka mengkehendaki mereka dengan kebaikan, Engkau tetapkanlah pendirian dan bantulah dia wahai Yang Maha Mengasihi. ya Allah! sesungguhnya hamba-hamba-Mu di Homs, Idlib dan Dar’a (nama wilayah di Syria) dibunuh, disembelih dan dihalau dari rumah-rumah mereka, kampong halaman mereka, anak-anak mereka serta agama mereka. Engkau gagalkanlah perancangan musuh-musuh-Mu, leburkanlah ikatan mereka, pecah belahkan kesatuan mereka, goncangkanlah pendirian mereka, turunkanlah kemurkaan-Mu serta utuskanlah kepada mereka api yang keluar dari langit dan bumi. ya Allah! seperti mana Engkau cabut kerajaan dari Hosni Mubarak dan Zainal Abidine Ben Ali, Engkau cabutlah kerajaan dari Basyar. Seperti mana Engkau membunuh Muammar Gaddafi, Engkau bunuhlah Basyar. wahai Tuhan yang memiliki Hari Agama (kiamat), hanya kepada Engkau kami menyembah dan kepada Engkau kami memohon pertolongan. jadikanlah usaha-usaha mereka sia-sia seperti debu-debu yang berterbangan. ya Allah! jadikanlah usaha-usaha Basyar Assad itu sia-sia seperti debu-debu yang berterbangan. selawat dan salam ke atas junjungan besar Rasulullah s.a.w., keluarga serta sahabat-sahabat-Nya. Segala Puji hanya kepada Tuhan Sekalian Alam.

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

Langkah-Langkah Membuat Password File Dokumen Microsoft Word





  1. Apabila anda hendak ‘Save As’ fail dokumen Microsoft Word anda, klik butang ‘Tools’ pada paparan ‘Save As’.
  2.       Setelah klik butang ‘Tools’, klik pada ‘General Options’.

  3. Pada paparan ‘General Options’, anda akan lihat ‘Password to open’ dan juga ‘Password to modify’, masing-masing terdapat kotak disebelahnya.




4.      Isikan password dimulakan dengan huruf dan diikuti dengan nombor.
5.        Password anda adalah minima enam digit.
6.        Contoh : abc123
7.        Amaran : Pastikan anda tidak memberitahu orang lain password anda untuk mengelakkan fail      
           anda dapat dibuka orang lain.
8.        Klik butang ‘ok’.
9.        Setelah klik ‘ok’, langkah untuk membuat password telah selesai. Seterusnya, anda boleh 
           menyimpan fail anda seperti biasa dengan klik ‘Save’.
10.      ‘Close’ fail anda.
11.       Masuk / buka semula fail dokumen anda tadi.
12.       Paparan untuk memasukkan password akan keluar.
13.       Masukkan password anda.
14.       Klik butang ‘ok’.
      

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok

Fire Text


Anda berminat dalam adobe photoshop??Berminat untuk mencuba tuto seperti hasilnya gambar diatas...Watch my video..hehe..:)




video

Tengs Read My Entry.Hit LIke and Comments ok